Nieuws

 

Boekbindbeurs BelgiŽ 2018
Op zondag 15 april vindt voor de 22e keer de boekbindbeurs plaats in Sint Niklaas. De beurs is van 11.00 - 17.00 uur in 't Bau-huis, Slachthuisstraat 60(bij Station en Siniscoop) in Sint Niklaas plaats. Voor meer informatie kunt u kijken op www.boekbindbeurs.nl of een email sturen naar ida.schrijver@planet.nl

Boekkunstbeurs in de Pieterskerk in Leiden
Op 11 en 12 november a.s. staat de Pieterskerk in Leiden weer in het teken van het boek. Op de boekkunstbeurs is een ruim aanbod te zien van fraaie met de hand gebonden boeken, sublieme staaltjes van kalligrafie en allerlei kunstzinnige voortbrengselen in papier. Er zijn diverse demonstraties o.a. papierscheppen, kalligrafie en letterhakken in hout. Uiteraard is ook ons Gilde weer vertegenwoordigd op deze beurs en wij hopen u te mogen begroeten bij onze stand. De Pieterskerk ( www.pieterskerk.com ) bevindt zich op loopafstand van het station Leiden Centraal. De beurs is geopend op zaterdag van 10.00 - 17.00 uur en zondag van 11.00 - 17.00 uur, de toegangsprijs bedraagt Euro 6,--.

bkb 2013

Herfststage
Van 22 - 26 oktober 2018 wordt voor de zesde keer een midweek Kalligrafie georganiseerd in de bosrijke omgeving van Groesbeek. Meester kalligraaf Anneke Brugman heeft voor deze week weer een uitdagend programma samengesteld en aan het eind van de week gaat u met een zelfgemaakt product naar huis. Op het programma staan dit keer Insulair schrift, de Unciaal en de Keltische Knoop centraal. Dus Ierland, in schrift en afbeelding en dit in historisch perspectief. U krijgt dan ook de achtergrond informatie op schrift voor deze werkweek als naslagwerk. De cursus is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Het inschrijfformulier vindt u op de pagina "Werkdagen". 

Werkdagen Nederlands Verluchters- en Calligrafengilde 2018
Bent u geÔnteresseerd in het volgen van werkdagen om uw kunnen op het gebied van verluchten en calligrafie uit te breiden, neem dan zeker een kijkje op onze werkdagen-pagina. U vindt deze pagina onder de button Werkdagen op de home-page.

Beoordelingsdag 22 september 2018
De eerstvolgende beoordelingsdag is op 22 september 2018 en wij hopen dat er nu voldoende kandidaten zullen zijn om beoordeeld te worden om Gildebroeder te worden.

Gildedag 2018
De Gildedag 2018 zal plaatsvinden op 6 oktober 2018 zoals gebruikelijk in Ermelo.

Facebookpagina:
Wij zijn ook op Facebook te vinden met de allerlaatste informatie aangaande ons Gilde.
Bezoek daartoe de facebookpagina van het Nederlands Verluchters- en Calligrafengilde door op onderstaand logo te klikken:

 

Vereniging Mercator, de Vereniging van liefhebbers & beoefenaars van het Italicschrift heeft in 2018 weer werkdagen gepland op elke laatste zaterdag van de maand, behalve in juli en december. Voor meer informatie: www.verenigingmercator.nl

De Koninklijke Bibliotheek
Middeleeuwse handschriften (tot ca. 1550)
De KB bezit ca. 1100 middeleeuwse handschriften, waarvan er vele verlucht zijn. Ook de collectie Middelnederlandse handschriften is omvangrijk: www.kb.nl